Tepisi kroz vreme

Tepih kao nezamenljiv dekorativni element svakog doma je vekovima unazad prisutan i deo je naše svakodnevnice. Ako bi smo se vratili kroz istoriju, njegova funkcija je bila u zaštiti od niskih temperatura, prašine, ali i estetika. Umetnički, dekorativni tepisi služili su da ulepšaju prostor, ali takođe su i bili stvar prestiža u nekim domovima. U koliko su bili bogato i dobro dekorisani označavali su moć i bogatstvo njegovog vlasnika.

Tepih je u odnosu na druga umetnička dela načinjen od manje trajnih materijala, a zbog svakodnevne upotrebe iz najranijih vremena mali broj je sačuvan.Tako da mi danas imamo samo pretpostavke o nastanku i počecima izrade tepiha.

Danas kako se stilovi menjaju velikom brzinom, imamo na tržištu pregršt različitih dezena, oblika, materijala. Od minimalizma do baroka.

Činjenica je da su tepisi kroz vreme, uvek prisutni u našim domovima, koliko ih redovno održavate, nosite na dubinsko pranje i negujete na pravi način toliko će Vas dugo služiti u Vašem domu i krasiti Vam prostor.

Tepisi kroz vreme
063 108 64 34