Održavanje i pranje tepiha ako imate kućne ljubimce

Pri izboru tepiha za kuću ili stan uvek razmišljamo o estetici. Ali u koliko živite sa kućnim ljubimcima morate u odabir uključiti i tu opciju. Međutim, za koji god tip tepiha da se odlučite, i koliko god da je on pogodan za uslove života sa kućnim ljubimcima, neophodno je da ga redovno održavate, perete profesionalnim preparatima i negujete. Da bi Vam tepih uvek izgledao najbolje moguće u svoje navike morate uključiti redovno češljanje samog psa, ali i redovno usisavanje i čišćenje samog tepiha.

Dlake možete povremeno skupljati na jednostavan način, gumenim rukavicama. Malo je pokvasite i pređite preko površine sa dlakama. Takođe koristite i kuhinjski sunđer, i grubljom stranom pređite preko tepiha.

Trik za skupljanje dlaka koji vam verovatno nije pao na pamet je – samolepljiva traka. Njom se dlake skidaju sa istim efektom kao sa valjkom za čišćenje. Redovno čišćenje će očuvati Vaše tepihe, a ukoliko nastanu neke baš teško uklonjive fleke možete se obratiti profesionalcima. Svako je preporučljivo da na par meseci nosite tepih na profesionalno čišćenje ako želite da Vam dugo služi. Jer će se na taj način eleminisati i najdublje nečistoće kao i mirisi kućnih ljubimaca.

Dubinsko pranje nameštaja

Životinje su čoveku najbolji prijatelji, i nema razloga da sebe lišite kućnog ljubimca zarad enterijera. Pažljivo odaberite tepihe, redovno ih održavajte, i zajedno sa svojim krznenim drugarom uživajte u lepo sređenom domu, a naš tepih servis Živanović je uvek tu za vas.


Dubinsko pranje nameštaja

063 108 64 34