Koliko često treba dubinski prati tepih?

Svaki put kad uđete u kuću spolja, unesete i određenu količinu nečistoće. Čak i ako uvek pažljivo brišete cipele na vratima, nećete ukloniti svu prljavštinu. Imajte na umu da se prašina taloži i na tepihu. Takođe, kada kuvate, različiti mirisi iz kuhinje isparavaju, kruže u vazduhu, a zatim ulaze u tepih.

Čišćenje tepiha trebalo bi da bude redovan deo Vaše kućne rutine održavanja, čišćenja i pranja.

Koliko često treba dubinski prati tepihe, zavisi od Vaše životne situacije.

Kuće sa decom
Deca dok su mala prosipaju piće i hranu i igraju se u blatu i prljavštini. Ako imate decu kod kuće, trebali biste planirati dubinsko pranje tepiha bar jednom godišnje, a u nekim slučajevima trebalo bi prati na svakih šest meseci.

Kuće sa ljubimcima
Tragovi od kućnih ljubimaca su sa mnogo više blata i prljavštine i veća je verovatnoća da će imati "nezgode" na tepihu. Dubinsko pranje tepiha u ovakvim uslovima treba da bude dva puta godišnje, a u nekim slučajevima trebalo bi da se praktikuje na svaka tri meseca.

Kuća sa decom i ljubimcima
Sva prljavština Vaše dece u kombinaciji sa nečistoćama u domaćinstvu od kućnih ljubimaca. Neka se tepisi peru makar tromesečno.

Kuće sa čestim gostima
Tepih biste trebali prati dva puta godišnje. Naravno, ako imate česte goste i decu i kućne ljubimce, možda ćete želeti da razmotrite mnogo češća dubinska pranja i čišćenja.


 Profesionalno pranje tepiha u našem tepih servisu

Profesionalno pranje tepiha je daleko efikasnije od svega što sami možete da uradite, a neophodno je za zdravlje i čistoću Vaše kuće.
Ako želite više informacija o pranju tepiha ili želite da zakažete njihovo pranje, obratite se kompaniji Tepih servis Živanović već danas. Naši stručnjaci za pranje tepiha rado će Vam pomoći.


Profesionalno pranje tepiha

063 108 64 34