Da li tepih utiče na alergije?

Sigurno ste se pitali da li tepisi izazivaju alergiju. Tepisi mogu biti magnet za alergene kao što su grinje, dlake kućnih ljubimaca, prašina i još mnogo toga.

Međutim, tepisi mogu da ne budu faktor koji uzrokuje alergije već vam mogu i pomoći da ublažite alergije. Tepisi skupljaju sve alergene i time smanjuju alergene u vazduhu koje bismo inače udisali i time pomažu suzbijanju stvaranja alergije. Tepihe je potrebno redovno održavati a pored toga neophodno je minimum jednom godišnje vršiti dubinsko pranje tepiha. Time će tepisi biti očišćeni od svih nakupljenih alergena tokom vremena. Takođe, i kod ljudi koji nemaju problema sa alergijom održavanje tepiha je veoma važno kako bi sprečili pojavu iste.

U održavanje tepiha se podrazumeva redovno usisavanje detaljno u pravcu tkanja tepiha s tim da površinu tepiha prelazite 3-4 puta. Redovno uklanjanje fleka sa tepiha je takođe važno.

Pored toga najvažnije je dubinsko pranje koje je obavezno za ljude sa alerijama. Dubinskim pranjem tepiha se uklanjaju sve nečistoće uključujući grinje, dlake, prašinu i sve što sa običnim usisavanjem nije moguće ukloniti. Dubinsko pranje garantuje savršeno čist tepih bez bakterija, prašine i ostalih alergena.

Dubinskim pranjem tepiha uklanjaju se svi alegeni.

Dubinsko pranje

063 108 64 34